top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElisabet Abts

't is weer (bijna) voorbij...die mooie zomer!

Nog even en dan komt iedereen weer in de dagelijkse routine van het nieuwe schooljaar.

Het liedje ' 't Is weer voorbij die mooie zomer' (gebaseerd op 'Salut les amoureux' van Joe Dassin) zingt in mijn hoofd.

En ook dit prachtige gedicht van Rutger Kopland 'Onder de appelboom'.


Ik kwam thuis, het was een uur of acht en zeldzaam zacht voor de tijd van het jaar, de tuinbank stond klaar onder de appelboom ik ging zitten en ik zat te kijken hoe de buurman in zijn tuin nog aan het spitten was, de nacht kwam uit de aarde een blauwer wordend licht hing in de appelboom

toen werd het langzaam weer te mooi om waar te zijn, de dingen van de dag verdwenen voor de geur van hooi, er lag weer speelgoed in het gras en ver weg in het huis lachten de kinderen in het bad tot waar ik zat, tot onder de appelboom en later hoorde ik de vleugels van ganzen in de hemel hoorde ik hoe stil en leeg het aan het worden was

gelukkig kwam er iemand naast mij zitten, om precies te zijn jij was het die naast mij kwam onder de appelboom, zeldzaam zacht en dichtbij voor onze leeftijd.

Rutger Kopland

85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
bottom of page